Uživatel nepřihlášen | Přihlásit se | Zaregistrovat se
Čtvrtek 14.12.2017 14:36
Akcie.cz»Zpravodajství»Komentáře a doporučení»Reakce NWR na stanovisko Bogdanky: Oficiální zpráva...

Zpravodajství

Reakce NWR na stanovisko Bogdanky: Oficiální zpráva (vyjednávání na pozadí?)

22.10.2010 09:49:00 | ČEKIA, a. s.

Společnost New World Resources N.V. („NWR“ nebo „Společnost“), přední středoevropský producent černého uhlí a koksu, zaznamenala dnešní prohlášení ze strany společnosti Lubelski Węgiel „Bogdanka“ S.A. („Bogdanka“) ohledně nabídky učiněné společností NWR ve výši 3,427 miliardy PLN (cca 857 milionů EUR) v hotovosti za společnost Bogdanka („Nabídka“).

Mike Salamon, předseda představenstva společnosti NWR, uvedl: „Kombinace společností Bogdanka a NWR má značnou strategickou i oborovou logiku a vytvoří jak hodnoty, tak příležitosti pro všechny stakeholdery společnosti Bogdanka nad rámec těch, které jim jsou k dispozici v samostatné společnosti.“

„Naše plně financovaná finanční Nabídka ve výši 100,75 PLN za akcii je odpovídající a férová, a akcionářům společnosti Bogdanka poskytuje okamžitou likviditu i příležitost zhodnotit svoji investici se značným ziskem. Kromě toho se předpokládá, že institucionální investoři budou mít možnost reinvestovat do společného podniku, který bude představovat silnou růstovou platformu pro další regionální konsolidaci, posílenou větší produktovou a geografickou diverzifikací.“

Co říká NWR na postoj vedení Bogdanky? Nevzdává se, čtěte na iPOINT: http://www.ipoint.cz/zpravy/23578715-reakce-nwr-na-stanovisko-bogdanky-oficialni-zprava/

Poslední zprávy

USDdolu21,860-0,38

demo-e-broker

Indexy

Pro úplné zobrazení je nutné mít nainstalován Flash Player, dostupný např. zde.

Flash | Obrázek

PXnahoru+0,361 063,7814:35:11