Uživatel nepřihlášen | Přihlásit se | Zaregistrovat se
Pátek 19.4.2024 12:44
Akcie.cz»Zpravodajství»Odborné články»Jim Cramer: Top 20 tipů US výsledkové sezóny

Zpravodajství

Jim Cramer: Top 20 tipů US výsledkové sezóny

01.02.2010 00:00:00 |

S tím, jak se ekonomika uzdravuje, bude několik dalších výsledkových sezón důležitých pro představu investorů o jejím vývoji. Výsledky jednotlivých společností mohou znamenat totéž pro specifické segmenty trhu. Jak se výsledková sezóna v USA blíží ke své polovině, dal Jim Cramer dohromady seznam dvaceti společností, jejichž výsledky se v únoru 2010 vyplatí sledovat - s tím, že když budete věnovat patřičnou pozornost těmto firmám, získáte dobrou představu o vývoji sektoru, který reprezentují, i ekonomice obecně.

Cramer nijak nedoporučuje tyto akcie, jen je bere jako barometry - akcie, jejichž výsledky by se měla řídit vaše investiční strategie a které vám napoví, kam se bude ubírat zbytek trhu. Co tedy máte podle Cramera v únoru pečlivě sledovat?

Exxon (XOM), ohlášení výsledků 1.2.2010 před koncem obchodních hodin

Jelikož jde o největší americkou společnost podle kapitalizace, budou její výsledky měřítkem pro energetický sektor země a výhledy do budoucnosti. Cramer již dříve upozorňoval, že společnost je dalším potenciálním obětním beránkem vlády. Exxon v prosinci oznámil akvizici XTO Energy, která pro něj znamená přístup k 1,27 bilionu krychlových metrů zemního plynu.

Humana (HUM), ohlášení výsledků 1.2.2010 před otevřením

Poté, co křeslo Teda Kennedyho pomohlo zvrátit většinu v senátu ve prospěch republikánů, označil Cramer organizace řízené péče (HMOs - Health Maintanance organizations) jako vážný cíl, neboť obrovský vládní program čelí potenciálním výdajovým škrtům. Cramer také z tohoto důvodu přidal společnost Humana společně s dalšími akciemi spojenými s individuální lékařskou péčí na sůj "sell list". Humanu vybral ke sledování zdravotnického sektoru jako celku.

Anadarko (APC), ohlášení výsledků 1.2.2010 po otevření burzy

Společnost je dobrým indikátorem mezinárodní poptávky po energiích, obzvláště ze strany Číny. Ačkoliv kapitálové výdaje (náklady vynaložené na nákup kapitálových statků) firmy v roce 2009 měly klesající trend, CEO společnosti Jim Hackett řekl, že se v roce 2010 zvýší, v závislosti na cenách komodit a možnostech růstu. Firmá má rovněž v únoru oznámit své kapitálové plány.

Cramer vybral Andarko jako jednu z "top 10 akcií zemního plynu". Nadcházející výsledky poskytnou představu o tom, kam se společnost a jí podobné ubírají.

Chemical (DOW), ohlášení výsledků 2.2.2010 před otevřením burzy

Cramer identifikoval Dow Chemical jako "společnost s podceněnou silou výsledků", které profitovala z růstů a dočkala se v důsledku toho růstu svých akcií - situace, která je typická pro mnoho jejích konkurentů. Andrew Liveris, nedávno hovořící z Davosu, naznačil, že rok 2010 bude pro firmu lepší než 2009 (ačkoliv tvrdil, že výhled společnosti je nejistý). Společnost také prošla restrukturalizací, která ji učinila více závislou na speciálních chemických produktech, které mají tvořit 80 % firemního byznysu. Z těchto důvodů si Cramer myslí, že výsledky budou názorné.

Emerson (EMR), ohlášení výsledků 2.2.2010 před otevřením burzy

Emerson Electric je jedním z nejnovějších Cramerových tipů pro dividendové investování s 3,1% ziskem, který se v posledních 53 po sobě jdoucích letech zvyšoval. Cramer očekává další ohlášení dividend 2.2. Také je fanouškem firmy jako cyklické, tedy dobře reagující na ekonomické ozdravení. To jsou dva přesvědčivé důvody, proč ji sledovat.

Novo-Nordisk (NVO), ohlášení výsledků 2.2.2010 před otevřením burzy

Poté, co společnost nedávno obdržela souhlas Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA – Food and Drug Administration) pro nový typ léku na diabetes, mohla vydláždit regulatorní cestu pro podobnou léčbu svých konkurentů. Cramer tradičně vidí léčiva jako investici v recesi - nyní Novo-Nordisk vybírá jako akcii, na které vydělají investoři i v případě, že se ekonomika zotaví.

UPS (UPS), ohlášení výsledků 2.2.2010 před otevřením burzy

Přepravní společnosti jako UPS a Fedex bývají tradičně indikátorem prodejů napříč ekonomikou, neboť odbavují balíky po uzavření transakce. Pokud jsou výsledky UPS dobré, může to být dobrým znamením pro retailové obchodníky a spotřebitelskou důvěru. UPS, která upevnila své vedení na začátku ledna, je Cramerovou volbou pro sledování přepravního byznysu. Sledujte 2.2. výsledky a pamatujte, že Cramer nedávno doporučil firmu před jejími konkurenty.

Cisco Systems (CSCO), ohlášení výsledků 3.2. 2010 po otevření burzy

Cramer je tradičně fanouškem tohoto poskytovatele síťových služeb a rovněž zahrnul firmu do svého "Mobile Internet Index". Na firmě oceňuje její "zákulisní" přítomnost v mobilní internetové komunitě a 3.2. identifikoval jako důležité datum pro další směr tohoto oboru.

Pfizer (PFE), ohlášení výsledků 3.2.2010 před otevřením

Další z nejnovějších Cramerových dividendových tipů - ten začal firmu mít rád po akvizici Wyeth. Cramer zdůraznil, že firma má spoustu hotovosti a nyní rozšířila své produktové portfolio díky akvizici; únorové výsledky by tak měly být vodítkem pro vývoj farmaceutického sektoru jako celku.

Visa (V), ohlášení výsledků 3.2.2010 po uzavření burzy

Hráč zaměřený čistě na platební karty, s tržní kapitalizací $38 billionů, více než o $10 billionů více než konkurent MasterCard, dává dobrý přehled o zdraví sektoru. Cramer říká, že byste měli sledovat výsledky firmy pozorně, neboť byznys platebních karet je často měřítkem zdraví amerických spotřebitelů a jejich ochoty utrácet. Cramer také tvrdí, že akcie mohou dosáhnout ceny $100.

Mastercard (MA), ohlášení výsledků 4.2.2010 před otevřením burzy

Stejně jako Visa může MasterCard jako účastník tohoto byznysu dát vodítko pro vývoj ekonomiky a trhu. S American Express (AXP) a Capital One, které již reportovaly v lednu, jeho výsledky završí tento důležitý sektor.

Coca-Cola (KO), ohlášení výsledků 9.2.2010 před otevřením burzy

S nejistotou ohledně zdravotní péče, financí a celé ekonomiky šířící se z Washingtonu Cramer častěji prosazuje jména, která jsou více imunní vůči změnám přicházejícím z hlavního města. Navrhuje akcie, které jsou mimo moc Washingtonu, jsou tradičními oblíbenými výrobky pro spotřebitele - Coca-Cola je jedním z nich. Sledujte, jak si výsledky těchto společností vedou vzhledem k celému trhu.

Disney Co. (DIS), ohlášení výsledků 9.2.2010 po uzavření burzy

Hlavní mediální a zábavní společnost hledá nové cesty pro zvýšení zdrojů příjmů, nejviditelněji současným partnerstvím s Apple a jejím nejnovějším iPadem. Cramer akcii rovněž zařazuje mezi 10, které byste měli v roce 2010 nakoupit svým dětem, částečně díky znalosti značky.

Prudential Financial (PRU), ohlášení výsledků 10.2.2010 po uzavření burzy

Tato pojišťovací společnost byla Cramerem v minulosti označena jako klíčová pro ekonomickou obnovu. Cena akcie je nad 500 % březnových minim. Pozitivní výsledky této firmy by mohly být klíčové pro to, aby se zdraví ekonomiky zlepšilo, proto ji Cramer doporučuje sledovat.

Flir Systems (FLIR), ohlášení výsledků 11.2.2010 před otevřením burzy

Společnost vyrábí infračervené kamery, systémy pro noční vidění apod. Je proto výběrem Cramera za soubor akcií týkající se národní bezpečnosti a antiterorismu. Produkty společnosti naleznete všude - od vojáků na základně v Afghánistánu po bezpečnostní kontroly na velkých letištích. Společnost je zástupcem firem vystavených bezpečnostním výdajům domácí země, pročež by její výsledky měly být pozorovány.

PepsiCo (PEP), ohlášení výsledků 11.2.2010 před otevřením burzy

Další akcie, která je podle Cramera "mimo dosah Obamy", v politicko - ekonomické svatyni, kterou jsou spotřebitelské evergreeny. Druhého největšího výrobce nápojů se vyplatí sledovat, pokud chcete pozorovat tento segment trhu.

Merck (MRK), ohlášení výsledků 16.2.2010 před otevřením burzy

Cramer označil Merck za "recession stock", ale jak se země zotavuje z krize, zdraví farmaceutických společností bude vodítkem pro stav sektoru i cestu úplného uzdravení.

Hewlett-Packard (HPQ), ohlášení výsledků 17.2.2010 po uzavření burzy

Hlavní výrobce hardware rozšiřuje svou působnost do nových oblastí a mohl by svými výsledky vnést světlo do stavu technologického trhu pro spotřebitele i firmy.

Wal-Mart (WMT), 18.2.2010 před otevřením burzy

Největší světový obchodník by taky mohl být jedním z nejlepších indikátorů pro to, co se děje v ekonomice. Je to akcie, kterou má Cramer rád a může dát představu o tom, jak spotřebitelé utrácejí, a určit, zda je spotřebitelské chování připraveno na změnu.

Home Depot (HD), 23.2.2010 před otevřením burzy

Home Depot, prodejce domácích potřeb "do it yourself", může poskytnout pohled na retailový trh i lepšící se trh s bydlením. Cramer upřednostňuje jeho akcie před konkurenty Sears a Lowe's.

Data oznámení výsledků firem zastoupených v indexu Dow Jones a jejich odhady naleznete zde.

Jim Cramer pro CNBC.com

Poslední zprávy

Právě diskutujete

Škola investování

22.04.2024Plzeň
22.04.2024Brno
23.04.2024Mladá Boleslav
24.04.2024Ústí nad Labem
24.04.2024Zlín


Zajímavé vzestupy

ATOMT39,00+8,33
HARDW11,70+4,46
FACC157,60+3,41
EMAN68,00+2,26
RWE815,00+2,08

Zajímavé poklesy

MATTE28 800,00-2,70
SHELL830,50-2,64
BABMMCIU242,00-2,42
BABWOOSP67,50-2,17
PILLE195,00-2,01

Kurzovní lístek

EURdolu25,265-0,13
HUFnahoru6,417+0,07
JPYnahoru15,330+0,01
PLNdolu5,841-0,68
USDnahoru23,663+0,21

demo-e-broker