Uživatel nepřihlášen | Přihlásit se | Zaregistrovat se
Čtvrtek 18.4.2024 16:22
Akcie.cz»Zpravodajství»Odborné články»BIG EXPERT - ZAHRANIČNÍ TRHY

Zpravodajství

BIG EXPERT - ZAHRANIČNÍ TRHY

18.06.2010 09:52:00 | B.I.G. EXPERT

Názory expertů na budoucí vývoj na vybraných zahraničních trzích sledovaný prostřednictvím indexů a porovnání s českým kapitálovým trhem (PX) v horizontu jednoho měsíce a půl roku, v týdnu od 14. 6. 2010.

Týden: 14. 6. 2010

Odhad expertů pro období 1 měsíc

Odhad expertů pro období 1 měsíc

Odhad expertů pro období 6 měsíců

Odhad expertů pro období 6 měsíců

NÁZOR EXPERTA: John Hardy, hlavní analytik trhů Forex, Saxo Bank

USD opět během minulého měsíce silně oživil, protože u něj došlo k obzvláště silnému pohybu, když odraz po "Flash Crash" u rizika ustoupil novému a ještě hlubšímu odprodeji u rizikových aktiv. USD prokázal, že má nadále lepší výkon, když je chuť k riziku v defenzívě. Pár EURUSD dosáhl nová minima pod 1,1900 a riziku velmi vystavený pár AUDUSD poklesl až o 10% z úrovní při naší poslední zprávě. Je zajímavé, že se USD také dařilo držet stejnou úroveň vůči JPY, který měl silnější výkon v minulých cyklech.

Pokud je výhled deflační a trh je schopen držet omezení na dlouhém konci křivky výnosů, a pokud chuť k riziku zůstává v defenzivě, bude výkon USD pravděpodobně celkově lepší kvůli jeho likviditě a stále relativně levnému zhodnocení oproti historickým normám.

Naše předpovědi vývoje u USD odrážejí očekávání pokračující síly USD během následujícího roku, s viditelností alespoň pro příští jeden až tři měsíce, pokud bude riziko nějak schopné znovuzískat smysl sebeuspokojení přes léto a další ztráta chuti riskovat bude odložena až do podzimu. Jsou však důležité známky toho, že pro očekávání trhu může být ve zvýšené míře obtížné znovuzískat jejich pozitivní zaměření. Květnová zpráva o zaměstnanosti (payrolls) zveřejněná v USA byla extrémně slabá a stav hlášených nezaměstnaných je nadále vysoký a zpráva o květnových maloobchodních prodejích (Retail Sales) v USA byla dle historických měřítek hrozná (podívejte se na naši Aktualizaci o FX z 11. června). Pro trhy, které normálně předpovídají riziko, bude obtížné ignorovat slabou situaci v eurozóně, v USA a nejistou situaci v Číně.

Další zasedání centrální banky: 23. června

Alternativní scénář: u USD by mohlo dojít ke zpevnění na slabé straně, pokud budou překročeny klíčové resistence na rizikových trzích a pesimismus trhu nevydrží krátkodobě, ale pohyb výše u USD byl dostatečně velký, že by si to vyžadovalo velmi velký pohyb k rozrušení býčího trhu pro USD, který se znovuvytvořil v květnu a na začátku června.

EUR / USD predikce

EUR / USD predikce

Hodnocení v tomto týdnu provedli:

* Ondřej Moravanský - CYRRUS

* Libor Buček, Jan Mach, Milan Nedbálek - FINANCE Zlín

* Patrik Hudec - Generali PPF Asset Management, správce fondů ČP INVEST

* Karel Kabelka, Miroslav Hlavoň - GRANT CAPITAL

* Aleš Vávra - J&T BANK

* Roman Skalický - LUTHERUS

* Jaroslav Brychta - X-Trade Brokers

Tabulky obsahují souhrn odhadů expertů v seznamu. Sloupec "Aktuální hodnota" uvádí hodnotu sledovaných indexů (páteční uzavírací hodnota), ze které při svých odhadech experti vycházeli. S touto hodnotou budou odhady expertů po uplynutí období jednoho či šesti měsíců porovnávány pro vyhodnocení úspěšnosti. "Medián" je číslo, které leží uprostřed podle velikosti uspořádaného souboru odhadů a "Interval odhadů" uvádí minimální a maximální odhad souboru. Sloupce "Růst/Pokles" udávají počet expertů předpokládajících, že index v uvažovaném období vzhledem k aktuální hodnotě vzroste nebo poklesne.

Pozn.: Odhady mají formu nezávazných názorů s ohledem na předpokládaný vývoj v příštím jednom měsíci a půl roce. Skutečnost se však může velmi podstatně lišit od odhadu expertů. Experti ani Kurzy.cz nepřebírají žádnou zodpovědnost za tyto odlišnosti.

BIG EXPERT - MĚNY, ÚROKOVÉ MÍRY

Názory expertů na budoucí vývoj úrokových sazeb a kurzu dolaru a eura v horizontu jednoho měsíce a půl roku, v týdnu od 14. 6. 2010.

Týden: 14. 6. 2010

Odhad expertů pro období 1 měsíc

Odhad expertů pro období 1 měsíc

Odhad expertů pro období 6 měsíců

Odhad expertů pro období 6 měsíců

Hodnocení v tomto týdnu provedli:

* Jan Bureš - Poštovní spořitelna

* John Hardy - Saxo Bank

* Jaroslav Brychta - X-Trade Brokers

Sloupec "Aktuální hodnota" uvádí hodnotu jednotlivých ukazatelů k počátku týdne, ze které při svých odhadech experti vycházeli. S touto hodnotou budou odhady expertů po uplynutí jednoho či šesti měsíců porovnávány pro vyhodnocení úspěšnosti. V dalších sloupcích jsou uvedeny souhrnné výsledky odhadů jednotlivých expertů uvedených v seznamu, kde "Medián" je číslo, které leží uprostřed podle velikosti uspořádaného souboru odhadů a "Interval odhadů" uvádí minimální a maximální odhad souboru. "Růst/Pokles" udávají počet expertů předpokládajících, že daná hodnota v uvažovaném období vzhledem k aktuální hodnotě vzroste (koruna posílí), resp. poklesne (koruna oslabí).

Pozn.: Odhady mají formu nezávazných názorů s ohledem na předpokládaný vývoj v příštím jednom měsíci a půl roce. Skutečnost se však může velmi podstatně lišit od odhadu expertů. Experti ani Kurzy.cz nepřebírají žádnou zodpovědnost za tyto odlišnosti.

Autor: Markéta Höfferová

Poslední zprávy

Právě diskutujete

Škola investování

18.04.2024Karlovy Vary
22.04.2024Plzeň
22.04.2024Brno
23.04.2024Mladá Boleslav
24.04.2024Ústí nad Labem


Zajímavé vzestupy

ULVR1 260,00+14,55
PEN46,20+2,10
RBI442,00+1,73
EOAN309,30+1,64
VIG731,00+1,53

Zajímavé poklesy

HARDW11,20-5,08
WIE812,40-4,27
PRAPM230,00-3,36
SHELL853,00-2,85
BABKOFOL269,00-2,54

Kurzovní lístek

EURdolu25,265-0,13
HUFnahoru6,417+0,07
JPYnahoru15,330+0,01
PLNdolu5,841-0,68
USDnahoru23,663+0,21

demo-e-broker