Uživatel nepřihlášen | Přihlásit se | Zaregistrovat se
Úterý 16.4.2024 16:02
Akcie.cz»Zpravodajství»Komentáře a doporučení»Denny se chce vzdát svého podílu v AAA Auto

Zpravodajství

Denny se chce vzdát svého podílu v AAA Auto

03.09.2012 11:22:00 | RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů
Poslední prázdninový týden na české burze RM-SYSTÉM zahájil velmi ospale, celkově však týdenní obchodování zakončilo v zisku. Obdobně jako na okolních trzích zapůsobil pozitivně především projev Bena Bernankeho, který v případě potřeby potvrdil další „zásah“ Fedu. Peněžní nabídka vzrostla v červenci v ČR meziročně o 6,3 %. Předchozí růst činil 6,5 %. Index české burzy RM v uplynulém týdnu zahájil na hodnotě 1.861,44 bodů a uzavíral na hodnotě 1.872,56 bodů (+0,60 %). Celkový týdenní objem obchodů dosáhl hodnoty 124 mil. Kč.

Změna doporučení pro Erste Bank
Erste Bank snížila svou cílovou cenu pro Unipetrol na 161,3 Kč z původních 170 Kč při doporučení „redukovat."

Změna doporučení pro VIG
Britská Barclays zvýšila cílovou cenu pro Vienna Insurance Group o 4 % na 40,7 EUR (cca 1100 Kč). "Spolehlivý růst zisku, konzervativní účetnictví, silná rozvaha a kapitálová pozice dělají z pojišťovací skupiny Vienna Insurance jednu z nejlepších investičních příležitostí ve finančním sektoru," píše banka ve svém reportu. Doporučení ponechává na „overweight".

Denny se chce v následujících letech zbavit svého majoritní podílu v AAA Auto
Anthony James Denny, jenž nedávno odstoupil z pozice generálního ředitele AAA Auto Group, se rozhodl prodat svůj majoritní podíl ve společnosti. V současné době jeho celkový podíl činí kolem 77 %. Prodej se bude týkat až 73,79 % akcií AAA Auto Group, jenž Denny vlastní prostřednictvím lucemburské společnosti Automotive Industries S.à.r.l. Bývalý CEO ovšem zvažuje, že si z tohoto balíku ponechá menšinový podíl spolu s dalšími 3,77 % akcií AAA Auto Group, které vlastní osobně. „Již nějakou dobu jsem zvažoval svůj „podnikatelský důchod". Budování společnosti jsem věnoval dvacet let svého života. Celkem úspěšně jsem provedl AAA AUTO ekonomickou krizí a dovedl společnost k velmi solidní ziskovosti," řekl Denny, který vedl firmu od jejího založení v roce 1992.

Philips Morris ČR zveřejnil výsledky za první polovinu roku 2012
Philip Morris ČR v úterý uveřejnil hospodářské výsledky za první pololetí roku 2012. Výrobce cigaret v daném období dosáhl čistého konsolidovaného zisku ve výši 1,13 mld. Kč, což je meziroční pokles o 0,2 %. Naopak konsolidované výnosy zaznamenaly růst o 11,8 % na 6,28 mld. Kč díky zvýšeným prodejům sesterským firmám ze skupiny Philip Morris International. Export tak aspoň částečně vyvážil slabé prodeje na domácím českém a slovenském trhu.

Změna doporučení pro VIG
Finanční společnost Berenberg snížila cílovou cenu pro Vienna Insurance Group na 42,8 EUR (cca 1059 Kč) z předchozích 46,9 EUR. Doporučení ponechává „koupit".

Fortuna zveřejnila výsledky za první polovinu roku 2012
Celkové přijaté sázky se za první polovinu roku 2012 zvýšily jak při meziročním srovnání a to o 9,6 %, tak i oproti odhadům analytiků, což bylo způsobeno částečně i akvizicí nových zákazníků. Z pohledu jednotlivých zemí se nejvíce dařilo Polsku, kde přijaté sázky meziročně vzrostly o 31 % a to z důvodu spuštění on-line sázení, kde Fortuna přišla na trh jako první licencovaný obchodník. Navíc k dobrým výsledkům v Polsku přispěla i akvizice polských poboček od společnosti Tipsport a akvizice nových zákazníků v průběhu mistrovství Evropy ve fotbale. Při meziročním srovnání se v první polovině roku 2012 dařilo navýšit přijaté sázky i v ČR a to o 10 %, na Slovensku o 3,4 % a Maltě o 2 %. Hrubé výhry se sice meziročně zvýšily, ale nestačily na odhady analytiků, neboť marže se ve 2Q propadly díky EURO 2012, kde vítězily zejména favorité.
Fortuna očekává, že marže opět vzrostou ve 3Q 2012. Díky EURO 2012 společnost získala 13 tisíc nových zákazníků ve třech hlavních zemích, kde operuje a přijaté sázky se oproti mistrovství z roku 2008 zvýšily o 25 %. Z pohledu hrubých výher se dařilo ve sledovaném období nejvíce Polsku poté Slovensku a Česku. Fortuna omezila své pobočky v ČR o 7,5 %, naopak vzrostl počet partnerských destinací a to o 32 %. Pro společnost je zřejmě méně nákladné vstupovat do partnerských vztahů (prodej kurzových sázek přes partnerské maloobchodní prodejny) oproti budování vlastních poboček. Podobný vývoj byl patrný i v případě Slovenska, pouze v Polsku byl mírně navýšen počet vlastních poboček.Výnosy loterie se v první polovině roku 2012 z pohledu přijatých sázek zvýšily na 10 mil. EUR. Na upraveném provozním zisku EBITDA však loterie vykázala ztrátu ve výši 3 mil. EUR, což je způsobené částečně i vysokými marketingovými náklady. Na konci června 2012 má Fortuna k dispozici přes 2000 terminálů.

Výhled pro rok 2012 zahrnuje:
- Zlepšení kurzového sázení z mobilních platforem.
- Posílení pozice č.1 v rámci: efortuna.pl.
- Zvýšení výnosů z loterie díky prodejům stíracích losů na České poště.

Zisk skupiny AAA Auto vzrostl v polovině roku 2012 na 12 mil. EUR
Zisk před zdaněním skupiny AAA Auto v polovině roku vzrostl o 158,6% na úroveň 12 mil EUR. Celkové tržby skupiny AAA AUTO za prvních šest měsíců 2012 vzrostly meziročně o 26,5 % na 164,5 mil. EUR, zatímco počet prodaných vozů meziročně stoupl o 16,2 % (na konečných 25.841 vozů). Na hospodářských výsledcích se projevila zejména rostoucí ochota spotřebitelů využít úvěrového financování na nákup svého vozu. S růstem penetrace financování došlo zároveň k nárůstu prodejů ostatních finančních služeb (jako je pojištění) a doplňkových produktů. Stejně tak se zvýšila průměrná cena prodaných vozů, neboť zákazníci inklinují při použití úvěrového financování k nákupům dražších a lépe vybavených vozů. Skupina AAA AUTO dosáhla za první pololetí roku 2012 provozního zisku (EBITDA) ve výši 13,9 milionu eur, což představuje nárůst o 91,9 % oproti stejnému období minulého roku.

Pegas Nonwovens zveřejnil výsledky za druhé čtvrtletí roku 2012
Producent netkaných textilií Pegas Nonwovens za 2Q 2012 zaznamenal meziroční nárůst výnosů o 15,4 % na úroveň 48 mil. EUR a předčil tak tržní konsensus analytiků, jenž byl posazený na úrovni 46,42 mil. EUR (jedná se o medián odhadů). Výnosy společnosti byly pozitivně ovlivněny zejména vyšším objemem produkce, která se za druhý kvartál meziročně zvýšila o 23,2 % na 21.612 tun. Nárůst produkce, jenž se příznivě projevil do vyšších objemů prodejů, byl podle očekávání ovlivněn plným provozem nové výrobní linky, která byla uvedena do provozu ve druhé polovině loňského roku. Za celé první letošní pololetí dosáhly tržby úrovně 92,3 mil. EUR, o 11,7 % meziročně více. Pozitivní vývoj na úrovni výnosů příznivě ovlivnil provozní ziskovost společnosti. Provozní zisk EBITDA tak za 2Q 2012 dosáhl meziročního nárůstu o 15,2 % na hladinu 8,1 mil. EUR a předčil očekávání trhu na úrovni 7,85 mil. EUR. Provozní náklady bez odpisů za druhé čtvrtletí sice, zejména díky vyšší spotřebě vstupních surovin (polymerů) v souvislosti s novou výrobní linkou a pokračujícímu nárůstu cen polymerů (ve srovnání s 1Q 2012 ceny vzrostly v průměru o 4,6 % na 1440 EUR/t), meziročně narostly o 15,4 %, nicméně pozitivní vývoj na straně výnosů převážil, což implikovalo výše zmíněný solidní meziroční růst EBITDA zisku. Za první pololetí roku 2012 se EBITDA zvýšila o 15 % na úroveň 17,6 mil. EUR. Provozní zisk EBIT za 2Q 2012 zaznamenal meziroční růst o 2,3 % na 5 mil. EUR a za první pololetí roku 2012 dosáhl hladiny 11,4 mil. EUR, o 3,4 % meziročně více. Nižší meziroční tempo růstu zisku EBIT oproti zisku EBITDA je dáno zejména meziročním nárůstem odpisů, které za 2Q 2012 dosáhly výše 3,1 mil. EUR (+45 % meziročně) a za první pololetí roku 2012 velikosti 6,2 mil. EUR (+46 % meziročně). Toto zvýšení odpisů je způsobeno uvedením nové výrobní linky do majetku společnosti. Čistý zisk společnosti Pegas za 2Q 2012 dosáhl úrovně 0,4 mil. EUR, meziročně níže o 89,8 %, když byl zejména negativně ovlivněn nerealizovanými (nepeněžními) kurzovými ztrátami v souvislosti s přeceněním některých rozvahových položek denominovaných v eurech. Tyto FX ztráty činily za druhý kvartál 3,8 mil. EUR. Úroveň čistého zisku však překonala očekávání trhu, který za 2Q 2012 prognózoval ztrátu 0,1 mil. EUR, když se předpokládaly výraznější kurzové ztráty. Za první pololetí roku 2012 Pegas realizoval čistý zisk ve výši 9,1 mil. EUR, meziročně o 15,5 % níže. Management společnosti potvrdil celoroční výhled, když očekává meziroční nárůst zisku EBITDA v rozmezí 5 až 15 %. Společnost Pegas dále zveřejnila informace ohledně své aktuální investice v Egyptě, když výstavba první výrobní linky probíhá podle plánovaného harmonogramu. Stavební práce na výrobní a skladové hale byly zahájeny na počátku letošního roku. Zahájení instalace samotné výrobní technologie je společností plánováno v průběhu 4Q 2012 a spuštění výrobní linky je předpokládáno v průběhu druhé poloviny roku 2013.

CSSF schválila prospekty nezbytné pro dokončení restrukturalizace společnosti ORCO
Společnost Orco Property Group uvedla, že komise pro dohled nad finančním trhem v Lucembursku (CSSF) schválila prospekty, které jsou poslední podmínkou pro uskutečnění dluhopisové restrukturalizace firmy. První prospekt se týká přijetí emise 64577483 nových akcií s povinnou výměnou za 89,9 % dluhopisů. Druhý prospekt je pro nabídku a povolení obchodování až 75200000 nových poukázek s dobrovolnou nabídkou výměny za zbývající dluhopisy vydané Orcem a její dceřinou společností Orco Germany S.A.

ORCO zveřejnilo výsledky za první polovinu roku 2012
Společnost Orco Property Group reportovala za první pololetí roku 2012 provozní ztrátu ve výši 9,01 mil. EUR. Ve stejném období loňského roku ještě dosáhl developer provozního zisku 18,9 mil. EUR. Celková čistá ztráta činila 7 mil. EUR obdobně jako před rokem. Tržby poklesly o 6 % na 69,5 mil. EUR z předchozích 73,6 mil. EUR. Provozní výdaje poklesly o 11 % resp. o 4,6 mil. EUR. Zhoršení výsledků bylo podle společnosti způsobeno hlavně přeceněním majetku a nadměrnými odpisy. Upravený zisk EBITDA vzrostl na 21 mil. EUR oproti 12 mil. EUR před rokem zejména díky zlepšení v divizi „Property Investments" (+8 mil. EUR).

Dle šéfa Erste Group Bank již nejhorší dopady evropské dluhové krize ve východní Evropě pominuly
Generální ředitel Erste Bank Andrea Treichl se nechal slyšet, že nejhorší dopady evropské dluhové krize již ve východní Evropě pominuly. „Opravdu neočekávám, že by se podmínky zhoršily, ale momentálně je to ještě dost špatné", uvedl Treichl. Vadí mu hlavně relativně slabý růst půjček. Východní Evropa přináší Erste zhruba polovinu maloobchodního zisku.

Jan Kostrhoun

Poslední zprávy

Právě diskutujete

Škola investování

16.04.2024Ústí nad Labem
17.04.2024Liberec
17.04.2024Jihlava
18.04.2024Karlovy Vary
22.04.2024Plzeň


Zajímavé vzestupy

COLHO140,00+7,69
JUV50,00+6,38
FIXZO159,00+4,61
BEZVA710,00+2,90
SHELL878,00+2,09

Zajímavé poklesy

MOL140,60-24,41
PKO345,10-2,46
NLOK504,00-2,14
PRIUA900,00-1,64
CTP410,20-1,35

Kurzovní lístek

EURnahoru25,235+0,35
HUFnahoru6,396+0,43
JPYnahoru15,332+0,69
PLNnahoru5,808+1,52
USDnahoru23,713+0,23

demo-e-broker

Indexy

16.04.2024
Graf - PX

PXdolu-0,681 547,0316:01:57
RMdolu-1,15455,2815:59:07
DJIAnahoru+0,3237 857,4415:42:02
NASDAQdolu-0,1415 862,0515:42:09
SP500stejne0,004 357,7322.09.21
DAXdolu-1,4817 759,6815:41:44


Odborné články

Ekonomika ČT24.cz